ליקוי שמיעה
עובדים רבים המועסקים בסקטור התעשייתי חשופים לרמות רעש חזקות ביותר, האסורות על-פי החוק. יתרה מכך המעסיקים אינם מקפידים על הספקת אביזרי מיגון מתאימים שיכולים להתמודד עם רמות הרעש האמורות. בעקבות חשיפה זו סובלים עובדים רבים מליקויי שמיעה הבאים לידי ביטוי הן בירידה בשמיעה והן בטנטון קבוע ומתמשך.
בשנים האחרונות יזם המוסד לביטוח לאומי את חקיקת סעיף 84 א' לחוק הביטוח הלאומי, ולפיו נקבעו תנאי סף קשים ביותר על מנת שליקויי שמיעה יוכרו כקשורים לתנאי העבודה. יצוין כי המטרה היחידה של חקיקת הסעיף היא צמצום כמות הזכאים לקבלת תגמולים מהמוסד לביטוח לאומי בגין פגיעות שמיעה.
התנאים שנקבעו יוצרים מבוך פרוצדורלי בעייתי ביותר, היוצר הגבלות התלויות הן ברמת הפגיעה והן בתזמון הגשת התביעה. ייתכן כי תביעתו של אדם תידחה רק בגלל העובדה שהתביעה הוגשה במועד מאוחר מדי או לחילופין הוגשה מוקדם מדי ביחס לתלונות אצל רופאי קופת החולים. יודגש כי גם מספר התלונות אצל הרופאים מהווה תנאי לעצם ההכרה.
משרדנו מטפל בעשרות רבות של לקוחות הסובלים מליקויי שמיעה עקב תנאי עבודתם. יצוין כי קיימת חשיבות קריטית שלא להתחיל את ההליך בטרם יתקבל ייעוץ משפטי כי ייתכן ועצם הגשת התביעה תוביל לדחיית התביעה כולה או חלקה.
הטיפול על ידי משרדנו כולל הפניה למומחי אף אוזן גרון, עריכת מסמכי התביעה למוסד לביטוח לאומי, פנייה לבית הדין האזורי לעבודה במקרה שהתביעה נדחית וליווי והדרכת הנפגע בתהליך קביעת הנכות בוועדות הרפואיות.